Генштаб: росія продовжує наступ на 5 напрямках і збільшує чисельність особового складу

російські окупаційні війська зосереджують основну увагу на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках

Журналіст відділу новин
Генштаб: росія продовжує наступ на 5 нап…
російські окупанти

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 24 лютого, передає Depo.ua.

Протягом доби противник завдав 18 авіаційних ударів, з них 4 — дронами-камікадзе типу "Ланцет". Також окупанти здійснили понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Загроза ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Водночас українська авіація за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також Сили оборони знищили ударний гелікоптер Мі-24 і безпілотник "Ланцет".

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів декілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, у районах Серебрянського лісництва та населених пунктів Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області. Також окупанти стріляли з артилерії по 14 населених пунктах на Харківщині й Луганщині.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції українських військ, здійснив декілька безуспішних наступів поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Берхівка та Залізнянське. Ворог активно веде повітряну розвідку для коригування вогню артилерії. Обстрілів зазнали 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів наступ у районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Мар’їнка — успіху не мав. Артилерійські обстріли зафіксовані неподалік 16 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти обстріляли райони 17 населених пунктів Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали 27 населених пунктів Херсонської області, що розташовані на правому березі річки Дніпро.

У Чаплинці Херсонської області, за даними Генштабу, окупанти ввели цілодобову комендантську годину з 23 до 25 лютого. Причиною може бути перекидання військової техніки з тимчасово окупованого Криму для укріплення лінії оборони.

А в Новій Каховці Херсонської області окупанти обходять помешкання місцевих жителів: звіряють реєстрацію та документи права власності на житло. У разі їхньої відсутності мешканців протягом тижня виселяють, а туди розквартировують військовослужбовців рф, кажуть у Генштабі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme