Генштаб: Українські військові відбили наступи рашистів на Краматорському й Бахмутському напрямках

Українські військові 22 липня відбили наступи російських окупантів на Краматорському й Бахмутському напрямках, а також чергову спробу встановити контроль над Вуглегірською тепловою електростанцією. На інших напрямках ворог вів обстріли

Генштаб: Українські військові відбили на…
ЗСУ

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 22 липня, передає Depo.ua.

Так, на Краматорському напрямку українські захисники "звели нанівець усі намагання ворога" просунутися в напрямках Верхньокамʼянського та Івано-Дарʼївки: окупанти відійшли. Також росіяни застосували ствольну та реактивну артилерію в районах низки населених пунктів, а поблизу Спірного завдали ще й авіаудару.

На Бахмутському напрямку противник штурмовими діями намагався просунутись в напрямку Покровського, але успіху не мав і відійшов. Окупанти здійснили чергову невдалу спробу встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС, а також обстрілювали із ствольної та реактивної артилерії і завдавали авіаударів в районах низки населених пунктів.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Противник завдав авіаударів біля Камʼянського та Червоного. Українські військові успішно відбили штурм росіян у напрямках сіл Веселе та Водяне й змусили їх відійти на раніше зайняті позиції.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишилася без змін.

На Сіверському напрямку ворог, з метою сковування дій підрозділів ЗСУ та демонстрації присутності, обстріляв із ствольної артилерії райони Кам’янської Слободи і Миколаївки Чернігівської області та Волфиного на Сумщині.

На Харківському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів в районах низки населених пунктів, завдавав авіаудари поблизу Верхнього Салтова.

На Словʼянському напрямку ворог обстрілював райони 18 населених пунктів, зокрема Долини, Дібровного, Богородичного та Норцівки. Також росіяни провели повітряну розвідку безпілотником біля Великої Комишувахи.

На Південнобузькому напрямку окупанти завдали авіаційного удару неподалік Потьомкиного і спробували просуватися у напрямках Андріївки та Білогорівки, але отримали "жорстку відсіч" та відійшли.

В акваторії Чорного моря ворог утримує в готовності два носії високоточної зброї сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу "Калібр". Як наголосили в Генштабі, зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України.

За даними Генштабу, морально-психологічний стан окупантів залишається низьким, відзначається системне вживання алкоголю та непокора офіцерам. Особовий склад ворога скаржиться на неефективність своїх атак на позиції ЗСУ. Також збільшується кількість солдатів, які вдаються до саботажу та навмисне виводять з ладу бойову техніку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme