Генштаб: ЗСУ відбили штурми рашистів на чотирьох напрямках

ЗСУ відбили штурми на чотирьох напрямках, водночас росіяни намагаються створити умови для проведення наступу на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках 

Журналіст відділу новин
Генштаб: ЗСУ відбили штурми рашистів на…
Український військовий

Про ситуацію на фронті станом на 18:00 30 липня повідомляє Генштаб ЗСУ, інформує Depo.ua

Слов’янський напрямок

росіяни здійснили артилерійські обстріли в районах Долини, Краснопілля та Мазанівки. Вони намагалися штурмувати біля Бражківки, проте успіху не мали і відійшли.

Окупанти здійснюють систематичні обстріли позицій українських військ вздовж лінії зіткнення для сковування дій та запобігання перекиданню резервів на інші напрямки. Авіаційне угруповання російських військ веде систематичні бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань.

Краматорський напрямок

російсько-окупаційні війська здійснили артилерійські обстріли в районах Краматорська, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Переїзного і завдали авіаудару поблизу Івано-Дар’ївки.

Бахмутський напрямок

Окупанти здійснювали обстріли українських військ із усіх наявних вогневих засобів вздовж лінії зіткнення в районах низки населених пунктів, а також завдали авіаударів неподалік Яковлівки та Зайцевого. росіяни штурмували у напрямках Пилипчатине – Покровське та Доломітне – Травневе, проте без успіху, відійшли.

Також російські війська штурмовими діями з трьох напрямків намагалисяся встановити контроль над населеним пунктом Семигір’я — там вони мають частковий успіх, закріплюється на околиці населеного пункту.

Авдіївський напрямок

росіяни обстрілювали позиції українських військ із танків, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню вздовж лінії зіткнення та в районах низки населених пунктів. Також вони завдали авіаудару біля Авдіївки.

Російсько-окупаційні війська штурмували з метою покращення тактичного положення у напрямках Новоселівка Друга — Красногорівка, Спартак — Авдіївка, проте успіху не мали і відійшли. Також вони вели повітряну розвідку позицій ЗСУ безпілотниками.

Новопавлівський напрямок

Є зафіксовані обстріли біля Новосілки, Мар’їнки, Микільського, Вугледара, Пречистівки, Великої Новосілки та авіаудар неподалік Мар’їнки. росіяни вели безуспішні штурми у напрямку Єгорівка — Павлівка, проте відійшли. 

На Південнобузькому напрямку росіяни вели повітряну розвідку, здійснювали обстріли позицій українських військ із ствольної та реактивної артилерії в районах низки населених пунктів.

російсько-окупаційні війська намагалися створити сприятливі умови для наступу в напрямку Брускінське — Білогірка, що на Херсонщині. Проте підрозділи ЗСУ завдали вогневого ураження, тож окупанти відмовилися від виконання завдання.

На Запорізькому напрямку росіяни активних бойових дій не вели, здійснювали обстріли позицій ЗСУ із застосуванням ствольної артилерії, РСЗВ та озброєння танків в районах низки населених пунктів. Також вели повітряну розвідку положення українських військ безпілотниками. 

На Харківському напрямку окупанти здійснював обстріли позицій ЗСУ та цивільних об’єктів із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Світличне, Руські Тишки та інших. росіяни завдали авіаудару в районі Мосьпанового.

На Волинському, Поліському напрямках ситуація змін не зазнала. На Сіверському напрямку  прикордонних районах, триває інженерне обладнання позицій та ведення повітряної розвідки безпілотниками. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme