Генштаб ЗСУ: За день росіяни завдали 40 авіаційних та 5 ракетних ударів, загинули мирні жителі

Протягом доби російсько-окупаційні війська завдали 40 авіаційних та 5 ракетних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів

Журналіст відділу новин
Генштаб ЗСУ: За день росіяни завдали 40…
Зведення Генштабу

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Depo.ua.

Унаслідок обстрілів окупантів загинули мирні жителі. Так, через обстріли з мінометів загинув один місцевий житель у прикордонному селі Городище Чернігівської області. У Донецькій області війська рф обстріляли із зенітно-ракетного комплексу С-300 місто Костянтинівку. Одна з ракет влучила в будівлю "Пункту незламності", а інша — поблизу нього. Під завалами загинули троє жінок віком від 57 до 62 років.

Генштаб попереджає: ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Українські військові збили безпілотники "Shahed-136" та "Ланцет".

Українські ракетники і артилеристи вразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 2 зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Окупанти зосередили основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. На них українські військові відбили понад 38 ворожих атак.

  • На ВолинськомуПоліськомуСіверському та Слобожанському напрямках ситуація — без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань ворога не виявлено. На території Білорусі тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти без успіху вели наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка і Білогорівка.
  • На Бахмутському напрямку росіяни продовжують штурмові дії міста Бахмут, а також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Ступочки Донецької області.
  • На АвдіївськомуМар’їнському та Шахтарському напрямках окупанти без успіху вели наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Побєда Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках війська рф обороняються.
  • У тимчасово захоплених населених пунктах Луганської області загарбники продовжують чинити тиск на мирних жителів. За даними Генштабу, ссе складніше стає пересуватись між населеними пунктами. Зокрема, до села Плугатар можуть потрапити лише місцеві жителі за спеціальними перепустками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme