Гетманцев розповів про перші результати операції з боротьби зі скрутками

Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев розповів, як відбувається розпочата в регіонах операція з боротьби зі скрутками з ПДВ

Журналіст стрічки новин
Гетманцев розповів про перші результати…
Фото: Рixabay

За словами нардепа, боротьба з ухиленням від сплати податків викликала напругу у суспільстві.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал Гетманцева.

"Судячи за рівнем інформаційного напруження – очевидно, що таке в Україні відбувається вперше. А всі спроби до цього просто створювали видимість боротьби з метою зменшити увагу громадськості до питання", – зауважив він.

Депутат наголосив, що опір припиненню схем із системного ухилення від сплати ПДВ чинять не лише самі скрутники, а й податківці з правоохоронцями.

"Опір чинять не тільки і не стільки скрутники, скільки злочинці всередині служби! Всі ці податківці з чотириповерховими будинками у передмісті, рахунками за кордоном та автомобілями вартістю, що перевищує 10 їхніх річних зарплат. Не відстають від своїх колег й інші учасники схем – правоохоронці. Вони теж у темі", – пояснив він.

Гетманцев заявив, що суспільство незабаром дізнається, хто саме стоїть за такими схемами та якими є їхні масштаби в країні.

Скрутки ПДВ в Україні

Нагадаємо, у листопаді СБУ впіймала у Полтаві колишніх податківців, які відмили щонайменше півмільярда гривень. Вони допомагали підприємствам ухилятися від сплати податків та конвертували гроші у готівку через проведення фіктивних фінансово-господарських операцій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme