Гетманцев розповів, скільки грошей отримають власники економічного паспорта українця

Діти, які матимуть економічний паспорт українця, отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів

Журналіст стрічки новин

Згідно з задумом, на момент досягнення повноліття вони, завдяки економічному паспорту українця, матимуть по $10 тис.

Про це у кулуарах Ради повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Depo.ua.

Програма передбачає створення спеціальних рахунків у Фонді майбутніх поколінь, які будуть поповнюватися щомісяця. Ці кошти можна буде використати після досягнення повноліття.

"В нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Є певні відрахування від ренти. Я не виключаю, що відрахування будуть не тільки від ренти, а й від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ. Поки що ми говоримо тільки про ренту. Рента розподіляється між тими дітьми, які народилися і мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума є меншою за встановлену законопроектом, то різниця дотується коштом держави. Ми розраховуємо на те, що по досягненню повноліття дитина повинна мати близько 10 тисяч доларів в еквіваленті. Безперечно, в гривні з урахуванням інфляції", — пояснив нардеп.

Гетманцев не виключає, що таку можливість зможуть отримати діти, народжені з 2019 року.

Нагадаємо, 19 березня Зеленський анонсував запровадження економічного паспорту українця. Вперше про це він заявив у своєму традиційному відеозверненні за мотивами засідання РНБО, яке було присвячене зокрема і українським надрам.

Читайте також: Перерозподіл національних багатств: Що не так з ідеєю "економічних паспортів" для ще не народжених українців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme