Глава Фонду держмайна підтвердив, що йде у відставку, та пояснив чому

Глава Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Сенниченко заявив, що написав заяву про звільнення за власним бажанням

Журналіст стрічки новин
Глава Фонду держмайна підтвердив, що йде…
Фото: Facebook Сенниченка

Сенниченко очолював фонд трохи більше двох років – з 19 вересня 2019-го.

За словами чиновника, він планував провести на посаді саме два роки й навіть говорив про це у своєму першому інтерв'ю. Про це повідомив Сенниченко на прес-конференції, що транслювалася на офіційному каналі ФДМ у YouTube, передає Depo.ua..

"У своєму першому інтерв'ю я сказав, що ставлю собі планку у 2 роки. Я поставив чіткі цілі, зібрав команду та забезпечив процеси, які можуть продовжуватися і без мене. Учора Facebook мені написав: "Два роки минуло". Тому час йти далі... Реформи тривають", – пояснив високопосадовець.

Сенниченко розповів про свої досягнення. Так, він відзначив покращення у приватизації державного майна. Було запущено сервіс privatization.gov.ua, де публікується вся інформація про об'єкти продажу. Крім того, значно збільшилась вартість фінальна вартість лотів під час торгів, а сама приватизація стала більш прозорою. Оренда держмайна, як і його приватизація, "переїхала" на онлайн-аукціони.

Також тепер українці можуть самостійно оцінити вартість свого майна, не витрачаючи по 800-1600 грн на послуги фірм-прокладок, вони працювали за т.зв. корупційної "схеми Яценка". Автоматична оцінка проводиться за допомогою Єдиної бази. Власники майна звертаються до оцінювачів лише у разі, якщо не погоджуються з результатами автоматичної оцінки.

За цей час Фонду передали близько 700 підприємств. Це дозволило зменшити їхні збитки та збільшити надходження до бюджету.

Нагадаємо, дещо раніше Кабінет міністрів України звільнив Кудіна Дениса Ігоровича з посади першого заступника голови Фонду державного майна України. Крім того, була низка інших кадрових ротацій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme