Глава МОЗ Ляшко анонсував поставки в Україну "безпрецедентної кількості" вакцин від грипу

Очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував постачання виробниками вакцини проти грипу безпрецедентну кількість цих препаратів в Україну

Журналіст стрічки новин
Глава МОЗ Ляшко анонсував поставки в Укр…
Фото: ЕРА

За його словами, саме над цим зараз працюють у МОЗ. Очікується велика кількість препаратів від грипу, яких в Україну ще не завозили. Водночас Ляшко наголосив, що домовленості про такі постачання ще не закриті: "Нехай спочатку завезуть, тому що можуть пообіцяти, а не завезти".

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише Depo.ua.

"У нас є національна технічна група експертів з імунопрофілактики, яка розглядає такі питання і рекомендує вакцинуватися і проти грипу, і проти коронавірусної хвороби в цьому епідсезоні. МОЗ провів певну підготовчу роботу і виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість вакцин на територію нашої держави", – сказав він.

Ляшко наголосив, що в інших країнах були проведені дослідження, які підтвердили, що під час епідемії коронавірусної хвороби грип був витіснений з циркуляції. Також він додав, що вакцинуватися потрібно і від грипу, і від коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров'я припускають, що в епідемічний сезон грипу цього і наступного років циркулюватимуть штами B/W, H1N1 і H3N2, які були й торік.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли, скільки коштує зробити в Україні щеплення від грипу.

Читайте також: Вакцина проти ковіду та проти грипу: Чи варто їх поєднувати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme