Глава МВС заявив про суттєве зростання ворожих обстрілів по усій лінії розмежування

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що по усій лінії розмежування фіксується зростання вогневої активності з боку ворога

Журналіст стрічки новин
Глава МВС заявив про суттєве зростання в…
Фото: Facebook Ради нацбезпеки й оборони України

З початку року встановлено 160 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, з них 120 припадають на останні кілька діб.

Про це Монастирський повідомив на брифінгу, пише Depo.ua із посиланням на департамент комунікацій МВС.

Він розповів, що підрозділи відомств, що входять до Міністерства внутрішніх справ (ДСНС, Нацполіція), відповідають не лише за фіксацію обстрілів, а й за ліквідацію наслідків цих ворожих дій.

"Після того, як фіксується обстріл, представники Національної поліції порушують кримінальне провадження за фактом терористичного акту та порушення законів та звичаїв війни (258 та 438 статті Кримінального кодексу України). Останнім часом відкрито десятки таких проваджень і далі їхнє розслідування переходить за підслідністю до СБУ", – йдеться у повідомленні.

Рятувальники своєю чергою забезпечують евакуацію мирного населення, якщо виникне небезпека. Піротехніки ДСНС перевіряють місцевість на предмет залишення снарядів.

Монастирський, коментуючи ситуацію на лінії розмежування загалом, зазначив: "На сьогодні ми лише захищаємося. Наші сили, наші військові повні рішучості, але ми розуміємо, що захист – це головне, на що нам треба розраховувати".

Нагадаємо, за минулу добу у зоні ООС зафіксували 136 порушень режиму припинення вогню з боку ворога, більшість порушень – це обстріли з важкого озброєння. Внаслідок дій ворога загинули двоє бійців ЗСУ, ще четверо отримали поранення.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme