Глава ВООЗ озвучив песимістичний прогноз щодо пандемії COVID-19

Людство перебуває в стані реальної небезпеки через ситуацію з пандемією COVID-19. Днями на планеті зареєструють понад 200 мільйонів випадків коронавірусу 

Глава ВООЗ озвучив песимістичний прогноз…
Фото: Рixabay

Таку думку озвучив очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус під час свого брифінгу.

Текст виступу опублікували на сайті ВООЗ, передає Depo.ua

"Зараз світ перебуває в періоді реальної небезпеки. Багато здобутків, які ми отримали, руйнуються. Загальна кількість зареєстрованих випадків коронавірусу завтра, ймовірно, перевищить 200 мільйонів", – сказав Гебреєсус.

Глава ВООЗ додав, що реальні цифри набагато вищі, ніж офіційна статистика. На це вказує хоча б те, що штам коронавірусу "Дельта" вже виявили щонайменше в 132 країнах.

За словами Гебреєсуса, зростання випадків – це не просто природний процес. Він підживлюється посиленням соціального змішування, непослідовними заходами у сфері охорони здоров'я та соціальної сфери та несправедливою вакцинацією", - заявив очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Також очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я визнав, що стривожений ситуацією з вакцинуванням проти коронавірусу. 

"Понад 4 мільярди вакцин було введено у всьому світі, але понад 80% із них потрапили до країн з високим та середнім рівнем доходу. Медичні працівники та люди з найбільшим ризиком у країнах з нижчим рівнем доходу не отримують вакцини", – зазначив глава ВООЗ.

Нагадаємо, днями у ВООЗ закликали ввести тимчасовий мораторій на ревакцинацію від COVID-19. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme