Глава ВООЗ в Україні розповів, як подолати COVID-пандемію

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні доктор Ярно Хабіхт повідомив, за якої умови світ зможе подолати пандемію коронавірусу COVID-19

Журналіст відділу новин
Глава ВООЗ в Україні розповів, як подола…
Фото: Рixabay

Йдеться про рівень вакцинації від коронавірусу як в Україні, так і у світі.

Про це Хабіхт розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"Що зараз дуже важливо, так це поставлені нами цілі: 40% повинні бути вакциновані до кінця року і 70% всього населення – до літа 2022 року", – наголосив він.

За словами Хабіхта, це потрібно саме для того, щоб подолати COVID-пандемію та вийти із ситуації, яка склалась.

"Ще один важливий аспект полягає в тому, як ми можемо охопити вакцинацією тих, хто дійсно вразливий. Це літні люди і ті, у кого є хронічні захворювання, такі як хвороби серця, діабет і рак. Нам потрібно виконати велику роботу, щоб достукатися до них", – наголосив експерт.

Він зазначив, що це дуже важливо, оскільки "серйозні випадки захворювання з госпіталізацією – це ті, хто не вакцинований".

"Нам потрібно захистити наших співгромадян в Україні: літніх людей і тих, хто страждає хронічними захворюваннями. Завдяки цьому ми зможемо подолати пандемію. Нам потрібно охопити 70% всього населення. Але в старших вікових групах цей показник може бути ще вище", – підсумував Хабіхт.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ заявили, що вакцини захищають від COVID-штаму "Дельта" лише на 40%. Тому, за словами експертів, необхідно дотримуватися карантинних обмежень.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme