Глава ВООЗ закликає зупинити бустерну COVID-вакцинацію через "аморальність"

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу

Максим Карпенко

За його словами, бустерні дози вакцини у багатих країнах є "несправедливістю" щодо країн Африки, у яких людям не вистачає препаратів для щеплення.

Він наголосив, що світу варто прийти в себе, повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Гебреісуса у Twitter.

"Коли у нас тільки 166 мільйонів доз, зроблених в Африці, на 1,2 мільярда населення, почати бустерну вакцинацію – це найгірше, що ми як світове співтовариство можемо зробити. Це несправедливо і нечесно, оскільки ми не зупинимо пандемію, ігноруючи один континент, той самий континент, у якого немає коштів або виробничого потенціалу", – наголосив він.

Зауважимо, раніше у ВООЗ заявили, що дії урядів багатих держав з накопичення вакцини та засоби захисту проти COVID-19 призводить до їхньої нестачі у бідних країнах. Ці фактори призводять до довшої тривалості пандемії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість зроблених в Україні COVID-щеплень наближається до 13 мільйонів. МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua