"Глибоко стурбовані": США прокоментували скандальну заяву президента Болгарії про Крим

Сполучені Штати нагадали переобраному президенту Болгарії Румену Радеву про те, що Крим – це Україна

Журналіст відділу новин
"Глибоко стурбовані": США прокоментували…
Фото: Facebook посольства США в Болгарії

"США глибоко стурбовані останніми заявами президента Болгарії Румена Радева, в яких він назвав Крим "російським", – йдеться у офіційній заяві Сполучених Штатів.

США нагадали, що на саміті "Кримської платформи" Болгарія теж заявляла про українську приналежність Криму, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку посольства США у Софії.

Також на Кримській платформі, зазначили американські дипломати, було домовлено про невизнання спроб Росії легітимізування захоплення Кримського півострова.

"США, G-7, Євросоюз та НАТО завжди чітко та об'єднано виражали свою позицію, яка полягає у тому, що, незважаючи на спробу Росії її анексувати та триваючу окупацію, Крим є українським", – заявили у посольстві Сполучених Штатів.

Посольство США розкритикувало проросійську заяву президента Болгарії щодо Криму

Нагадаємо, раніше президент Болгарії Румен Радев під час передвиборчих дебатів зі своїм опонентом кандидатом Анастасом Герджиковим заявив, що вважає окупований Крим російською територією. Пізніше Радев із великою перевагою виграв другий тур президентських виборів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відповідь на це заявив, що Радев своїми проросійськими заявами завдав удару дружнім відносинам з Україною, підставивши при цьому свою країну під критику Євросоюзу і підігравши російській пропаганді.

Читайте також: Радев назвав Крим російським: Чи позбудеться Болгарія прокремлівського президента

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme