UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Голова Держдуми Росії заявив, що Зеленський провокує початок війни

Голова Державної Думи Росії В'ячеслав Володін заявив, що президент України Володимир Зеленський провокує своїми діями початок війни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Голова Держдуми Росії заявив, що Зеленсь…
Фото: ОП

За його словами, Зеленський за підтримки Заходу буцімто проводить обстріли мирних жителів Донбасу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Володіна у Telegram.

"Інформація, що надходить із ДНР та ЛНР, дуже тривожна. Обстріл мирних громадян, загроза початку повномасштабних військових дій призвели до евакуації жителів Донбасу. Без підтримки ззовні Зеленський навряд чи наважився б на кроки, які можуть призвести до початку війни у ​​центрі Європи", – йдеться у повідомленні.

Голова Держдуми Росії наголосив, що звинувачення з боку США на адресу Росії буцімто є вигаданою провокацією для дезінформації світової спільноти.

"Вони самі створили неіснуючу загрозу, потім санкціонували напад на мирних громадян ДНР та ЛНР і навіть призначили винних. Їх не лякає, що своїми діями Київ перекреслює Мінські домовленості. Вони чудово розуміють, до якої трагедії може все це призвести, тож евакуювали своїх дипломатів із Києва. Але чи це Європа розуміє? Її лідери мовчать. Якщо війна розпочнеться, саме Європа стане ареною воєнних дій", – додав він.

Володін зазначив, що європейським лідерам варто запитати своїх громадян, чи хочуть вони війни, оскільки "Росія війни не хоче".

"Хотілося б звернутися до депутатів європейських країн: запитайте своїх виборців, чи вони хочуть війни? І друге питання: що ви робите, щоб її запобігти? Росія не хоче війни. Про це неодноразово говорив раніше та говорить сьогодні наш Президент Володимир Путін. Але якщо виникне загроза життю громадян РФ та співвітчизників, які проживають у ДНР та ЛНР, наша країна стане на їхній захист", – резюмував він.

Голова Держдуми Росії заявив, що Зеленський провокує початок війниГолова Державної Думи Росії В"ячеслав Володін заявив, що президент України Володимир Зеленський провокує своїми діями початок війни

Нагадаємо, окупаційні війська на Донбасі активізували обстріли по всій лінії розмежування. За добу 17 лютого у зоні ООС зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню з боку ворога, 43 з них – обстріли з озброєнь, заборонених Мінськими угодами. 

Зокрема, близько 9:00 ранку 17 лютого російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Читайте також: Безпорадний Радбез: Чому вчорашнє засідання ООН по Мінських угодах перетворилося на фарс із віршами та Монтян

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme