Обстріл дитсадка на Донбасі: Зеленський терміново подзвонив президенту Євроради

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Обстріл дитсадка на Донбасі: Зеленський…
Фото: president.gov.ua

Зеленський під час розмови з Мішелем наголосив, що наразі Україна не бачить доказів відведення російських військ від наших кордонів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

"Ця ситуація вкотре довела, що евакуація дипломатів і представників ОБСЄ з України зараз не на часі. Важливо, щоб дипломати та Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ залишалися на своїх місцях в Україні. Це є додатковим чинником стримування", – заявив  Зеленський.

Він додав, що нині не вистачає сил і засобів ОБСЄ, щоб об’єктивно фіксувати всі порушення режиму тиші, що відбуваються.

Обидва політики обопільно підтримали позицію щодо необхідності збереження місій в Україні та підтвердили відданість політико-дипломатичним зусиллям з метою розблокування мирного процесу й відновлення стабільності.

Зеленський подякував Мішелю за ініціативу провести донорську конференцію на підтримку України та за постійний діалог і зусилля в консолідації міжнародної підтримки нашої держави.

Мішель підтвердив рішучу й непохитну підтримку ЄС суверенітету й територіальної цілісності України, а також її євроатлантичних прагнень.

Додамо, що розмова відбулася перед початком зустрічі лідерів країн Європейського Союзу у Брюсселі під головуванням президента Європейської ради. Зокрема, Шарль Мішель обговорить з європейськими лідерами інформацію, яку надав президент України.

Нагадаємо, сьогодні до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Сьогодні близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme