Українська розвідка не зафіксувала відведення військ Росії, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що розвідка не зафіксувала доказів відведення російських військ від наших кордонів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українська розвідка не зафіксувала відве…
Фото: Олексій Резніков / Facebook

За його словами, влада України повірить у наміри Росії йти до деескалації, коли Москва виведе свої війська, техніку та озброєння від українських кордонів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Глава Міноборони України зазначив, що Росія раніше опублікувала кадри буцімто відведення військової техніки з тимчасово окупованого Криму.

"На жаль, ми не можемо підтвердити цю інформацію об'єктивними показниками. Вона не підтверджується ні даними української розвідки, ні даними розвід товариств наших стратегічних партнерів", – наголосив він.

На думку Резнікова, передислокація російських військ, якщо вона дійсно відбувається, радше свідчить про перекидання військових до іншого району поблизу України, а не про реальне відведення.

"Всі війська, які вони перекинули, повинні повернутися в пункти постійної дислокації. Тоді стане ясно, що вони скасували свої агресивні плани. Виведення людей недостатньо – необхідно також вивести озброєння і техніку", – пояснив міністр.

Нагадаємо, 15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

Однак підтверджень того, що Росія справді відводить війська, наразі немає. 

Сьогодні, 16 лютого, Міністерство оборони Росії повідомило про відведення військ із окупованого Криму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme