Головний рабин України Яків Дов Блайх закликав світ відреагувати на обстріли Бабиного Яру (ВІДЕО)

Головний рабин України Яків Дов Блайх закликав світ відреагувати на обстріли російськими військовослужбовцями Бабиного Яру 1 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Головний рабин України Яків Дов Блайх за…
Фото: ДСНС

Зокрема, у Бабиному Яру в часи Другої світової війни нацисти розстрілювали євреїв.

Про це Блайх заявив у своєму зверненні, пише Depo.ua.

"Ми провели весь цей час спостерігаючи бомбардування вулиць та будинків, які забирали життя. Це найгірше, що могло трапитися. Але сьогодні ми зіткнулися з чимось, що поза уявою будь-кого. Ці люди розбомбили Бабин Яр – кладовище, в якому покояться люди, вбиті нацистами. І зараз їх вбили знову росіяни. Таке не можна допускати. Ніхто за 80 років не дозволяв собі бомбардувати меморіали Голокосту, кладовища сотень тисяч євреїв, вбитих нацистами. А зараз вони приходять та бомблять місце, як це. Здається, немає нічого гірше за вбивство людей. Але скільки разів ви збираєтеся вбивати одних і тих самих людей?" – наголосив він.

Блайх зазначив, що сьогоднішні події мають стати потужним меседжем для всього світу. Він закликав світову спільноту не мовчати та зупинити росіян.

"Не можна мовчати. Я кричу, благаю, будь-хто, хто має владу – вийдіть. "Ніколи знову". Це було гасло. Покажіть, що воно означає. Зупиніть ці вбивства цивільних людей, дітей. Зупиніть це зараз! Не чекайте трибуналу, зараз час для дій", – закликав Блайх.

Нагадаємо, дещо раніше 1 березня російські загарбники завдали ракетного удару по Київській телевежі, поряд з якою розташований меморіальний комплекс Бабин Яр. 

Також з'явилася інформація, що російські окупаційні війська збираються нанести авіаудар по Софії Київській, яка є головною святинею українського народу з часів Руси. Глава УГКЦ Святослав закликав усіх християн молитися за духовну святиню слов’янських народів, а агресора закликав стриматися від цього найжахливішого акту вандалізму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme