Головний "тітушка" Крисін уникнув відповідальності за трьома статтями

Дарницький районний суд міста Києва звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року
 

Журналіст відділу новин
Головний "тітушка" Крисін уникнув відпов…
Фото: Watchersdotmedia

Про це повідомляє ГО "Адвокатська дорадча група" (об'єднання адвокатів, що займається справами Майдану), інформує Depo.ua.

"Дарницький суд Києва 26 липня 2021 року звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями обвинувачення за спливом строків давності. Залишилось лише обвинувачення за ст. 127 КК – катування", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мова йде про статті 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) ККУ – саме за цими статтями Крисіна звільнили від відповідальності.

Нагадаємо, 13 червня 2019 року суд дав п'ять років реального строку співучаснику убивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

10 вересня 2019 року Верховний суд України суд залишив у силі вирок Юрію Крисіну, який відбуває термін за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія під час Майдану.

Довідка. Крисін є фігурантом кількох кримінальних проваджень. Зокрема, його звинувачують у координації нападів на активістів Євромайдану в 2014 році, під час одного з яких нападники (за версією слідства) вбили журналіста В’ячеслава Веремія як свідка їхнього злочину.

Журналіста газети "Вєсті" вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках.

Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme