Головному охоронцю Януковича повідомили про підозру у дезертирстві

Слідчі Державного бюро розслідувань за погодженням з Офісом генерального прокурора повідомили про підозру колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки президента України 

Редактор стрічки новин
Головному охоронцю Януковича повідомили…
Фото: ЕРА

Колишнього головного охоронця президента-втікача Віктора Януковича підозрюють у дезертирстві. Як відомо, начальником Служби безпеки президента Януковича був Костянтин Кобзар. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на повідомлення ДБР та Офісу генпрокурора.

За даними слідства, на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території Автономної Республіки Крим, де керував заходами щодо охорони екс-президента Януковича.

"Однак після завершення відрядження він не лише  не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. При цьому діяв він за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України", – розповіли у ДБР.

Також, як зазначається у повідомленні, колишній начальник охорони Януковича організував незаконне переправлення екс-президента через державний кордон України. Це дало можливість Януковичу з 2014 року переховуватись від органів досудового розслідування та суду.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 408 КК України (дезертирство за попередньою змовою групою осіб). 

Нагадаємо, 5 листопада слідчий ДБР повідомив про підозру екс-президенту України Віктору Януковичу, як очільнику організованої злочинної групи. 

8 листопада Вищий антикорупційний суд заочно відправив під варту колишнього міністра оборони часів Віктора Януковича, екс-очільника "Укроборонпрому" та екс-гендиректора "Укрспецекспорту" Дмитра Саламатіна. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme