Голову російської делегації в ТКГ звільнять

Борис Гризлов, який очолює російську делегацію в Тристоронній контактній групі, може змінити посаду – стати послом Росії в Білорусі

Журналіст стрічки новин
Голову російської делегації в ТКГ звільн…
Фото: Twitter Бориса Гризлова

За інформацією поінформованого джерела, Борис Гризлов вже отримав погодження своєї кандидатури на посаду посла від МЗС Білорусі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Sputnik.by.

Раніше кандидатуру Бориса Гризлова схвалили у Держдумі на засіданні комітету у справах СНД, євразійській інтеграції та зв'язках із співвітчизниками. Тоді ж стало відомо, що представник російського МЗС запросив у комітету згоду на відкликання чинного посла Євгена Лук'янова.

Таким чином Гризлов стане десятим керівником російської дипломатії у Білорусі.

Нинішній посол Росії в Білорусі Євген Лук'янов очолює дипмісію з 25 березня 2021 року, до цього він обіймав таку ж посаду в Латвії.

Нагадаємо, ще у грудні ЗМІ писали, що представник Росії у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов буде призначений послом РФ у Білорусі.

Як відомо, представник Росії у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов біситься, що Україна не має наміру спілкуватися з представниками ОРДЛО як із стороною конфлікту на Донбасі. Гризлов заявляв, що Україна хоче "позбавити Донбас власного мандата на врегулювання конфлікту", але замовчував те, що ніхто ОРДЛО цього мандату не давав.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme