Google купує новий офіс у Лондоні і повертає співробітників на місця (ФОТО)

Компанія Google оголосила про угоду на суму 1 млрд доларів (871 млн фунтів) щодо придбання лондонського комплексу Central Saint Giles
 

Михайло Хомченко

На майданчику буде робоче місце для 10 тисяч співробітників Google, які працюватимуть за моделлю гібридного робочого місця.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

У компанії цей крок назвали демонстрацією впевненості у поверненні до офісної роботи.

Наразі час компанія орендує приміщення в житловому комплексі Central Saint Giles в центрі Лондона, недалеко від Оксфорд-стріт. Ця будівля з фірмовим поєднанням червоного, зеленого, помаранчевого та жовтого фасадів включає 38 тис кв. м офісних приміщень, а також понад 100 квартир, ресторани та кафе на першому поверсі.

Зазначається, що комплекс є величезною горизонтальною будівлею, відомою як "ландшафтник". Після будівельних робіт там буде 25-метровий басейн, критий баскетбольний майданчик та масажні кабінети, а також сад на даху. Очікується, що основні будівельні роботи буде завершено 2022 року.

"Незважаючи на зростання кількості працюючих вдома під час пандемії, Google підтвердив угоду влітку 2020 року", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що компанія також планує багатомільйонну реконструкцію своїх офісів в іншому районі Лондона – Сент-Джайлсі, щоб створити робочий простір, який матиме "паритет" з базою в Кінгс-Крос. Обладнають офіс за новими постпандемічними стандартами: робочі столи будуть розташовані на великій відстані один від одного, а в переобладнаній будівлі з'являться додаткові конференц-зали та криті робочі зони на відкритому повітрі.

"Після пандемії Google буде використовувати модель гібридного робочого місця, коли співробітники ділитимуть свій час між офісом та будинком і проводитимуть у середньому три дні на тиждень за своїми робочими столами. Співробітникам також дозволено працювати повністю віддалено, хоча це буде можливим не для всіх посад", – пише видання.

Нагадаємо, у 2020 році компанія Google була однією з перших,  яка з початком пандемії запропонувала перевести працівників на роботу з дому.

Читайте також: Стали відомими найдорожчі компанії світу за підсумками 2021 року

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua