Стали відомими найдорожчі компанії світу за підсумками 2021 року

У десятці найдорожчих компаній світу, яку очолює Apple, домінують IT-гіганти. Вісім із десяти найдорожчих компаній у 2021 році - із США. При тому Apple суттєво випереджає своїх конкурентів, наблизившись до позначки в три трильйони доларів, якої досі ще нікому не вдавалося досягти

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Стали відомими найдорожчі компанії світу…

А загалом у 2022 році світова економіка, скоріше за все, вперше за всю історію людства перевищить показник у 100 трильйонів доларів США.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Deutsche Welle.

Гігант-виробник смартфонів та програмного забезпечення Apple, маючи вартість у 2,96 трильйона доларів, став першою в історії компанією, яка наблизилася до позначки в три трильйони. За рік вартість акції Apple зросла на 31 відсоток, підрахували аудиторська компанія EY та інформагенція Reuters. На другому місці опинився Microsoft, ціна акції якого виросла на 52 відсотка, а загальна вартість оцінюється у 2,57 трильйона доларів. На третьому місці - материнська компанія пошуковика Google Alphabet, ціна її акції за рік виросла майже на дві третини, а загальну вартість тепер оцінюють у 1,96 трильйона доларів.

"Значення Європи на світових біржах зменшується, шальки терезів надалі зміщуються у бік США", - каже Генрік Алерс аналітик з EY. У топ-100 у 2007 році було ще 46 європейських підприємств, сьогодні таких лише 16, тоді як американських - 61. Поштовх, який пандемія ковіду надала цифровізації, допоміг передусім технологічним фірмам, серед яких більшість розташовані в США, пояснює Алерс.

Як повідомляло Depo.ua, впродовж найближчого десятиліття структура світової економіки може зазнати колосальних змін. Зокрема, Китай може випередити США і стати першою світовою економікою у 2030 році, що на два роки довше, ніж прогнозувалося раніше.Індія вже в наступному році може випередити Францію, а потім Велику Британію в 2023 році. Німеччина перебуває на шляху до того, щоб випередити Японію за рівнем обсягу економіки у 2033 році.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme