Гордон не виконав своїх обіцянок на суді, – адвокат Порошенка

Шевченківський суд завершив підготовчу частину у справі за позовом нардепа від "ЄС" Петра Порошенка до Дмитра Гордона. Основні засідання відбудуться 14 грудня та 12 січня

Журналіст стрічки новин

Засідання було дуже коротким – обіцяного Гордоном супер шоу у суді так і не відбулось.

Про це у Facebook повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу "ЄС".

"Два місяці тому Гордон обіцяв влаштувати з суду супер шоу, викликати топових свідків, направити запит до ФСБ, чи не шпигун Порошенко, і транслювати всю цю пишноту у прямому ефірі на своєму сайті. Усіх переграти та знищити", – нагадав юрист.

Однак на практиці, питання про переписку з ФСБ навіть не порушувалося. Трьох свідків, яких Гордон пропонував минулого разу, суд відмовився викликати, адже журналіст так і не пояснив, що саме вони можуть пояснити з огляду на його позицію "я нічого не стверджував, це оціночні судження".

Як відомо, позов проти Гордона адвокати Порошенка подали ще у червні.

Приводом стала заява журналіста в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"… Я знаю, що керівництво України зробило злочинну оборудку з керівництвом Росії і віддало наказ української армії залишити Маріуполь … Порошенко з Путіним домовилися, я вважаю, про те, щоб Маріуполь здати. Армії був даний наказ вийти з Маріуполя", – зазначив тоді Гордон.

Йому пред'явили вимоги про визнання поширеної ним інформації недостовірною.

"Вимоги грошової компенсації моральної шкоди теж не заявлялися. Сам факт публічного спотворення обставин захоплення і звільнення Маріуполя в 2014 році має принципове значення для суспільства. Ми готові дати відповідачеві можливість зосередитися на поясненнях за основним питанням, не відволікаючись на обговорення суми відшкодування", – підсумував Ілля Новіков.

Нагадаємо, про те що Порошенко судитиметься з Гордоном вперше стало відомо у травні. Тоді заявили, що журналіста звинувачуватимуть у наклепі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme