Графіки відключення електрики стануть плановими, — "Укренерго"

Графіки відключення світла в Україні мають стати плановими

Графіки відключення електрики стануть пл…
Фото: Pixabay

Про це заявив в ефірі національного телемарафону 30 жовтня голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише Depo.ua.

"З наступного тижня графіки відключення електроенергії мають стати плановими. Ми їх запроваджуємо в новому форматі, щоб обленерго і місцева влада заздалегідь знали, який обсяг обмежень буде, і могли скласти списки споживачів, які будуть відключені від електроенергії, і в які години", – зазначив Кудрицький.

Він додав, що в ці вихідні вдалося обійтися без масштабних відключень, бо енергоспоживання було нижче, ніж в робочі дні. Водночас незабаром очікується похолодання, і споживання електрики у такі періоди ситуації зростає. Відтак, "Укренерго" прогнозує "певні відключення ", але, за словами Кудрицького, вони мають стати більш плановими та зрозумілими для споживачів.

Він також зауважив, що якщо росіяни продовжать обстрілювати українську інфраструктуру в таких масштабах, як останні два з половиною тижні, то відключення з планових можуть перетворитися на аварійні, і світла може не бути довше, ніж чотири години на добу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що стабілізаційні відключення світла в Україні триватимуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme