Грають на емоціях родичів полонених військових: Генштаб попередив про новий вид шахрайства

Родичам бійців Збройних сил України - зокрема тих, хто потрапив у полон або вважається безвісти зниклим - почали надходити підозрілі телефонні дзвінки та повідомлення

Грають на емоціях родичів полонених війс…
Pixabay

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ, пише Depo.ua.

"Користуючись емоційним станом рідних та близьких, зловмисники телефонують з прихованих номерів та пропонують за грошову винагороду "надати інформацію" про військового та "сприяти визволенню з полону". Також шахраї намагаються, нібито з метою уточнення, дізнатися особисті дані українських захисників", - зазначили у відомстві.

Генеральний штаб наголошує, що представники ЗСУ або інших органів військового управління чи державних установ не збирають кошти та не вирішують питання звільнення з полону шляхом викупу. Питання звільнення військових - у виключній компетенції органів державної влади.

"Жодного збору коштів з членів сімей та близьких не відбувається. Будьте уважні, не станьте жертвами шахраїв!" - попереджають у Генштабі.

Нагадаємо, у Тернопільській області затримали львів'янина, який розміщував неправдиві оголошення про продаж військової амуніції, брав гроші та зникав. Чоловік привласнив кошти понад 30 потерпілих, збитки сягають пів мільйона гривень. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme