Гуманітарна допомога Афганістану: Катар обговорює з талібами відкриття коридорів

Катар обговорює з бойовиками радикального руху "Талібан" відкриття гуманітарних кордонів до Афганістану

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Гуманітарна допомога Афганістану: Катар…
Фото: Getty Images

У країні також наголошують на необхідності сформувати в Афганістані інклюзивний уряд.

Представник міністерства закордонних справ Катару Мутлак бін Маджед Аль Кахтані, Доха взаємодіє з талібами для відкриття гуманітарних коридорів для доставлення допомоги в Афганістан, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що Аль Кахтані прибув до Кабула в п'ятницю для переговорів про формування інклюзивного афганського уряду і відновлення роботи Кабульського аеропорту.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme