ГУР: У Німеччині рф розпочала інформаційну спецоперацію, щоб дискредитувати Україну

За даними української розвідки, росія проводить у Німеччині інформаційну спецоперацію, спрямовану на дискредитацію України та політичного керівництва нашої держави

ГУР: У Німеччині рф розпочала інформацій…
ГУР МОУ

Про це заявило Головне управління розвідки Міноборони України, передає Depo.ua.

Так, російські інформвійська за кураторства адміністрації президента рф нещодавно провели чергову кампанію в інформаційному полі Німеччини. За словами розвідки, це мало на меті дискредитувати президента Володимира Зеленського та зменшити міжнародну підтримку України.

У ГУР МО розповіли, що журналістам німецького видання Deutschland-Kurier росіяни передали матеріали, нібито захоплені в регіональному відділенні СБУ Маріуполя. У переданих "документах" йшлося про начебто ведення спецслужбою України роботи по місії ОБСЄ на Донбасі.

Статтю під назвою ""Хороший пан" Зеленський: його спецслужби шпигували за співробітниками ОБСЄ?" опублікували на Deutschland-Kurier 14 липня.

За даними розвідки, щоб поширити матеріал серед німецької публіки у соцмережах, рф залучила так звану "фабрику фейків", яка поширювала під публікаціями матеріалу в соцмережах "стандартні коментарі", зокрема:

  • "Я не розумію, навіщо ми продовжуємо підтримувати режим, від якого з кожним днем все гірше пахне";
  • "З Україною настав час закінчувати. Нехай путін з нею розбирається";
  • "Підтримка України спричинила катастрофу економіки Німеччини. Англійська преса відкрито зловтішається з приводу наших труднощів. Час припиняти це самогубне божевілля";
  • "Україна — слухняна маріонетка Вашингтона та Лондона. Якби там не схвалили таку поведінку — українці не наважилися б шпигувати за ОБСЄ";
  • "Я ніколи не був прихильником конфлікту з путіним";
  • "Потрібно розуміти, що путін не проти Німеччини, а проти того, щоб українці воювали один з одним";
  • "Нам не варто більше підтримувати Зеленського";
  • "Президент Зеленський дуже мила людина, але вірити йому чомусь не хочеться".

Як зазначили в ГУР МО, "фабрику фейків" курував Олексій Гореславський, який до 2020 року обіймав посаду заступника глави управління громадськими проєктів адміністрації президента рф. Нині він працює керівником створених під кураторством адміністрації путіна організацій АНО "Діалог" та АНО "Інститут розвитку інтернету", що безпосередньо залучені до ведення інформаційної війни в Європі.

У розвідці наголосили, що "гібридна" війна рф проти України триває вже багато років поспіль, а "щедрі фінансові вливання" країни-окупанта дозволяють здобувати лояльність окремих журналістів, експертів та політиків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme