UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гужва відповів Зеленському на внесення свого прізвища в санкційний список 

Головний редактор сайту "Страна.ua" Ігор Гужва, проти якого напередодні, 20 серпня, РНБО ввела санкції, заявив про судовий позов до Володимира Зеленського 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Гужва відповів Зеленському на внесення с…
Фото: Ігор Гужва / Facebook

Він вважає, що укази про введення в дію рішення РНБО про санкції протиправні і суперечать Конституції.

Про це Ігор Гужва написав на своїй сторінці у Facebook, передає  Depo.ua

"Будемо оскаржувати в суді. І щодо мене, і щодо Ані Солнцевої, і щодо директора Люби Лукашиної, і щодо компаній-видавців "Страны"", – написав Гужва.

Він додав, що позовом до суду почне займатися вже з наступного тижня. 

Також він назвав санкції РНБО проти себе "позасудовою розправою".

"Без будь-яких доказів провини і пред'явлення звинувачень і підозр. Суть указу – блокування сайту. Це найголовніше", – обурився Гужва. 

Зауважимо, що Ігоря Гужву затримали влітку 2017 року в Києві. За словами представників Генпрокуратури України, редактор інтернет-видання вимагав та отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.

Тоді Гужва вийшов під заставу. Згодом він полетів до Відня та попросив у керівників Австрії політичного притулку.

Зазначимо, що сайт "Страна.ua" неодноразово викривали у маскуванні ворожої пропаганди. Так, у червні Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявив, що у своїх матеріалах "Страна.ua" висвітлювала такі пропагандистські наративи, як легітимізація "російського" Криму, підтримка антиукраїнської риторики Мінська та дискредитація української армії. 

Крім цього, у текстах спостерігалося перебільшення, пересмикування та відверта підтримка однієї зі сторін. Також відбувалося висвітлювання незначних події та явищ як глобальних тенденцій.

Нагадаємо, Зеленський видав укази про введення санкцій проти Шарія та Гужви. У ньому йдеться про санкції, які введені проти Гужви і пов'язаних з ним Галини Сонцевої та Любові Лукашиної. Його медіакомпанії "Ласмак" (володіє виданням "Страна.ua"), "Маджера" і "Смарт медіа мережа" теж в списку РНБО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme