Зеленський видав укази про введення санкцій проти Шарія та Гужви

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 серпня

Журналіст стрічки новин
Зеленський видав укази про введення санк…
Фото: Twitter Володимира Зеленського

Зокрема, він видав указ про введення санкцій проти скандального проросійського блогера Анатолія Шарія і головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви.

Про це інформує Depo.ua із посиланням на укази на сайті президента.

Одним указом санкції введені проти Шарія, його дружини Ольги Шарій і тещі Алли Бондаренко. Під обмеженнями тепер перебуває інформаційне агентство "Шарій.NET", а також соціальні мережі і YouTube-канали.

В іншому указі йдеться про санкції, які введені проти Гужви і пов'язаних з ним Галини Сонцевої та Любові Лукашиної. Його медіакомпанії "Ласмак" (володіє виданням "Страна.ua"), "Маджера" і "Смарт медіа мережа" теж в списку РНБО.

Нагадаємо, що раніше Ігор Гужва та Анатолій Шарій прокоментували введення проти них санкцій Ради нацбезпеки та оборони.

Зазначимо, що сайт "Страна.ua" неодноразово викривали у маскуванні ворожої пропаганди. Так, у червні Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявив, що у своїх матеріалах "Страна.ua" висвітлювала такі пропагандистські наративи, як легітимізація "російського" Криму, підтримка антиукраїнської риторики Мінська та дискредитація української армії. 

Крім цього, у текстах спостерігалося перебільшення, пересмикування та відверта підтримка однієї зі сторін. Також відбувалося висвітлювання незначних події та явищ як глобальних тенденцій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme