"Ідея, приречена на провал": У Польщі висміяли путінську статтю про "єдність росіян та українців"

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач прокоментував статтю президента Росії Володимира Путіна про "єдність росіян та українців"
 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Ідея, приречена на провал": У Польщі ви…
Фото: ЕРА

Він висміяв цю ідею в інтерв'ю "Польському радіо", передає Depo.ua.

За його словами, Кремлю не вдасться викривити історію України, попри всі намагання.

Заступник міністра також зауважив, що Литва, Україна та Польща зараз перебувають у стані готовності визнати спільну історію, та звернутися до спільного спадку.

Пшидач нагадав, що російська окупація залишила свій слід на цих країнах.

"Радянська школа намагалася показувати окремість народів Східної Європи від культури Західної Європи й встановлювати переважання російської культури. Але мені здається, що історію не можна викривити повністю, не можна змінити ніякими спробами фальшивої інтерпретації, як намагається Москва. Вони приречені на поразку, тому що не спираються на правду", – зазначив заступник міністра.

Він наголосив, що єднання важливе, враховуючи реакцію Путіна на дорожню карту "Люблінського трикутника", серед іншого – ідею, що українці насправді є росіянами або малоросами.

"Ідея у тому, щоб Польща та Литва — повноправні члени ЄС та НАТО — об’єднувалися з Україною, яка прагне бути у цих структурах, багато зробила на цьому шляху і є дуже важливим елементом Східного партнерства", – додав Пшидач.

Нагадаємо, що раніше на сайті Кремля опублікували українською та російською мовами статтю президента Росії Володимира Путіна про "історичну єдність росіян та українців". Протягом усієї статті Путін грубо перекручує українську історію, намагаючись показати, як "чудово" жилося українцям під час російської та радянської окупації. Водночас він повністю заперечує винищення та переслідування українців під час червоного терору, факти Голодомору та русифікації України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme