Індія обговорює з рф, як за допомогою валютного обміну зберегти торгівлю на тлі санкцій, – ЗМІ

Центробанк Індії обговорює з центробанком так званої російської федерації можливу схему прямого валютного обміну

Журналіст відділу новин

Це може дозволити зберегти торгівлю в умовах міжнародних санкцій проти росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Financial Times.

"Центральний банк Індії веде початкові консультації з Москвою про угоду про валютну пару "рупія-рубль", яка дозволить продовжити експорт на росію після того, як західні санкції обмежили міжнародні платіжні механізми", – пише видання з посиланням на власні джерела.

Представник зовнішньоторговельного відомства країни анонімно пояснив Financial Times, буцімто обмін рупіями на рублі може дозволити Індії продовжувати купувати російські енергоресурси в разі нафтового ембарго.

За словами президента Федерації індійських експортних організацій (FIEO) Сактхівела, "інші країни забороняють експорт на росію, тому для індійських експортерів саме час вийти на російський ринок".

Зазначимо, що раніше США попередили інші країни, що не дозволять їм обійти санкції проти рф, пригрозивши жорсткими наслідками.

Нагадаємо, 15 березня ЄС затвердив новий (четвертий) пакет санкції проти рф. До списку обмежень проти країни-агресорки, яка розв'язала війну в Україні, потрапили ще більше олігархів та еліти путінського режиму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme