Індія, яка винна Україні мільйони доз COVID-вакцин, оголосила про відновлення експорту

Індія ще у квітні припинила експорт вакцин проти коронавірусу через сплеск захворюваності

Редактор стрічки новин
Індія, яка винна Україні мільйони доз CO…
Фото: Київська ОДА

Індія відновить експорт та донорські постачання надлишкових вакцин проти коронавірусної хвороби.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Мансух Мандавія, вакцинація індійців залишиться головним пріоритетом уряду, але надлишок вакцин буде використано для виконання "зобов’язань Індії перед світом щодо колективної боротьби з COVID-19", передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, щомісячне виробництво вакцин проти коронавірусу в Індії зросло більш ніж удвічі з квітня, і очікується, що в жовтні воно зросте до 300 мільйонів доз.

При цьому міністр не уточнив, скільки доз буде експортовано, але запевнив, що Індія "допоможе світу і виконає свою відповідальність перед COVAX".

Зазначимо, що станом на сьогодні в Індії вже зроблено понад 800 мільйонів щеплень при населенні в 1,4 мільярда осіб. Принаймні одну дозу отримали понад 62% дорослого населення, яке підлягає вакцинації, дві дози – приблизно 22%.

Нагадаємо, навесні цього року у зв'язку зі сплеском захворюваності на коронавірус Індія була змушена призупинити експорт вакцин, порушуючи умови контрактів, щоб забезпечити препаратами власне населення. 

Україна отримала від Індії 500 тисяч доз вакцини CoviShield (AstraZeneca). Тоді як контрактом було передбачено, що Україна має отримати ще 1,5 млн доз препарату CoviShield і 10 млн Novavax. Наразі Україна працює над розірвання договору щодо постачання вакцин через невиконання умов договору з боку індійського інституту сироватки крові. 

Станом на 21 вересня від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 366 925 людей, з них отримали одну дозу – 6 366 923 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 198 661 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 11 565 584 щеплення. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme