Інфляція в Україні почала сповільнюватися, – Держстат

У жовтні в Україні зафіксували сповільнення інфляції вперше за сім місяців 2021 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Інфляція в Україні почала сповільнюватис…
Фото: Рixabay

У річному вимірі показник становить 10,9% після семи місяців зростання.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Держстату.

Зазначається, що у порівнянні з вереснем 2021 року, показник інфляції у жовтні становить всього 0,9%. При цьому, ціни від початку року зросли у середньому на 8,5%. Базова інфляція за жовтень становить 1%, а за період від січня до жовтня – 6,6%.

"На споживчому  ринку  в  жовтні  ціни  на  харчові продукти  та  безалкогольні  напої  зросли  на  1,1%.  Найбільше  (на  10,6%)   подорожчали  овочі.  На  4,0–1,1%  зросли  ціни  на  сало,  хліб,  молоко  та  молочні  продукти,    масло,  продукти  перероблення  зернових,  м’ясо  та   м’ясопродукти,  яйця", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що ціни на алкоголь та тютюнові вироби зросли на 0,6%. Водночас  на  6,6–1,6%  подешевшали фрукти, цукор та соняшникова олія.

При цьому, знизилися тарифи на житло та комунальні послуги. Вартість зменшилася на 0,9%. Втім, зросла вартість природного газу – 3,2%, та на транспорт – 1,1%.

У жовтні в Україні зафіксували сповільнення інфляції вперше за сім місяців 2021 року

Нагадаємо, 22 липня у Нацбанку сказали, коли в Україні сповільниться інфляція. Тоді експерти зазначали, що пік інфляції припаде на цьогорічну осінь, після чого почнеться сповільнення процесу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme