"Інформації не отримають": У Порошенка розповіли про результати "допиту" в ДБР

П’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко вийшов із будівлі Державного бюро розслідувань, куди його викликали на допит

Журналіст відділу новин
"Інформації не отримають": У Порошенка р…
Фото: Скріншот

За результатами візиту Порошенка в ДБР слово взяв його адвокат Ілля Новіков.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Це не тривало довго, ви бачите. Як і було нами анонсовано, було заявлено відмову від надання будь-яких показів", – зауважив юрист.

За його словами, це не було якоюсь несподіваною для слідчих ДБР.

"Ми чітко розуміємо, що вони знали заздалегідь, що інформації вони не отримають сьогодні. І вони її не потребують і не очікують. Нам було зазначено сьогодні у відповідь на звернення моїх колег адвокатів, що слідство вже встановило все, що їм потрібно. Бо вони відмовляються викликати пана Зеленського, пана Арахамію і решту осіб, зазначених у наших клопотаннях, які чітко висловлювали твердження по цій справі. Говорили, начебто їм все зрозуміло, все відомо. Про те що була державна зрада, про те що було сприяння терористичній діяльності", – пояснив Новіков.

Він додав, що слідство не бачить необхідності допитувати цих людей.

"Тобто, фактично, вони говорять, що слідство вже завершене. Хоча формально це й не так", – підсумував Новіков.

Сам Порошенко подякував усім присутнім за підтримку й наголосив, що нині всі сили мають об'єднатися на тлі боротьби з російською агресією.

Нагадаємо, 17 січня Порошенко повернувся в Україну з міжнародного турне, яке охоплювало п’ять країн. З аеропорту Порошенко поїхав у суд, який того дня обрати йому запобіжний захід так і не спромігся.

Після майже 12-годинного засідання слідчий суддя Олексій Соколов переніс засідання на 14:00 19 січня.

19 січня Порошенка відпустили під особисте зобов’язання. Водночас на лідера "ЄС" поклали обов’язки:

  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади документи, що дають право виїзду за кордон;

  • прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду;

  • не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи.

Дещо згодом Київський апеляційний суд визначився з датою розгляду апеляції на запобіжний захід Порошенку. Засідання у цій справі мало відбутися 28 січня, однак в цей день його перенесли на 11:00 11 лютого через те, що матеріали кримінальної справи не прийшли із Печерського районного суду міста Києва до Апеляційного.

31 січня Порошенко прибув у ДБР за викликом задля проведення допиту в якості підозрюваного.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme