"Іноді краще жувати": Разумков розкритикував ініціативу Арестовича перейменувати Україну в Україну-Русь

Спікер парламенту Дмитро Разумков прокоментував можливість перейменування країни в Україну-Русь

Журналіст стрічки новин
"Іноді краще жувати": Разумков розкритик…

З такою пропозицією минулого тижня виступив радник голови Офісу президента, спікер української делегації у тристоронній контактній групі щодо конфлікту на Донбасі Олексій Арестович.

Про це пише Depo.ua із посиланням на заяву глави ВР у коментарі журналістам під час брифінгу.

"Іноді краще жувати, ніж говорити... Ми з вами живемо в країні Україна, і я думаю, це влаштовує 99,9% громадян. Гратися з назвою країни, тим більше намагатися на цьому якось хайпанути – це точно не державна позиція. Не знаю, в якому стані люди дають коментарі", – сказав Разумков.

Він також додав, що інформації про те, що в Офісі президента готується такий законопроект, у нього немає, і він сподівається, що це фейк.

Нагадаємо, минулого тижня Арестович заявив в інтерв'ю журналісту Роману Цимбалюку, що Україна має право називатися Руссю, на відміну від Росії. "Треба у них (Росії, – ред.) відібрати бренд "руський" нарешті. Я борюся за те, щоб ми називали війну правильно: "російсько-російська війна". "Русько-російська", з м'яким знаком. Русь – це ми... руські, русини, як нас ще називали. Я б змінив назву держави, назвав би нас "Русь-Україна", подвійну назву зробив би", – сказав Арестович.

Водночас Цимбалюк поцікавився, коли буде указ президента Володимира Зеленського про перейменування України. Арестович запевнив, що це питання вже у роботі.

Раніше Арестович оскандалився новою заявою щодо російської мови. Він заявив, що боротьба з російською мовою в Україні — це одна з головних помилок, якої припустився Київ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme