Іноземців знову штрафуватимуть за порушення правил перебування в Україні

В Україні повертають адміністративну відповідальність для іноземців, які порушили правила перебування в нашій країні

Редактор стрічки новин
Іноземців знову штрафуватимуть за поруше…
Фото: Нацполіція

Відповідна постанова Кабміну від 21 липня щодо повернення штрафів за порушення правил перебування в Україні набирає чинності з 7 серпня.

Ця постанова скасовує норму постанови Кабміну від 18 березня 2020 року, відповідно до якої всі іноземці, які порушили строк перебування на території України в період або внаслідок установлення карантину, звільнялися від адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

У відомстві зазначили, що після набрання чинності постановою, з 7 серпня 2021 року, звільнення від адміністративної відповідальності стосуватиметься виключно тих іноземців, які не мали змоги виїхати за межі України або не змогли звернутися до відповідних органів/підрозділів ДМС із заявою про продовження строку перебування в Україні з обставин, спричинених установленими обмеженням в умовах карантину.

Як відомо, за порушення іноземцями правил перебування в Україні карається штрафом у розмірі від 1 700 грн до 5 100 грн.

Нагадаємо, з початку червня і до жовтня 2021 року працівники територіальних підрозділів міграційної поліції спільно департаментом міграційної поліції проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів у Закарпатській області для запобігання та протидії незаконному переправленню осіб через кордон України.

Довідка: За 2020 рік українські прикордонники відмовили у в'їзді в Україну майже 19,5 тисячам іноземців. Більшість з них не змогли підтвердити мету подорожі, мали обмеження в'їзду чи незаконно відвідували окуповані території України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme