Інженер оборонного підприємства заперечував російську агресію: що йому загрожує

Правоохоронці оголосили підозру інженеру-технологу одного з підприємств "Укроборонпрому", який заперечував російську агресію проти України

Інженер оборонного підприємства заперечу…
ОГПУ

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора, пише Depo.ua

Підозрюваний — інженер-технолог одного з державних підприємств, яке входить до "Укроборонпром".

"За даними слідства, підозрюваний, починаючи з березня 2022 року, за допомогою Telegram поширював серед своїх колег інформаційні повідомлення, в яких виправдовував збройну агресію РФ проти України. Він висловлював думки щодо правомірності дій армії окупантів по "захисту населення Донбасу", — розповіли в ОГПУ.

Під час обшуку в інженера вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, електронні носії інформації, на яких міститься службова документація держпідприємства, копії службових документів, походження яких встановлюється. Також знайшли предмети, схожі на вогнепальну зброю з набоями. 

Інженера затримали, йому оголошено підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Росії проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). Максимальне покарання за цією статтею — 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Хмельниччині СБУ повідомила про підозру трьом зрадникам. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme