Іржаве залізо: В мережі показали стан недобудованого корвету "Володимир Великий" (ФОТО)

У мережі оприлюднили свіжі фотографії недобудованого корпусу корвету "Володимир Великий" в цеху ліквідованого підприємства "Чорноморський суднобудівний завод"
 

Журналіст відділу новин
Іржаве залізо: В мережі показали стан не…
Фото: Денис Казанський

Фотографії оприлюднив блогер і представник України у Тристороній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Денис Казанський, інформує Depo.ua.

За словами Казанського фото йому надіслали вже колишні працівники заводу. На оприлюднених фотографіях можна ідентифікувати три з тринадцяти запланованих секцій корпусу.

"Український мілітарний портал" співставив ці фотографії із схемою стану будівництва корвету 2016 року (коли роботи над проектом зупинились) і прийшов до висновку, що на фото готові 1-ша, 3-тя та частково готова 7-ма секції корабля.

Схема стану будівництва корвету "Володимир Великий"

Як відомо, Господарський суд Миколаєва визнав ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ) банкрутом. Майно заводу продали, а виручені гроші (151 млн грн) віддали шести кредиторам. Найбільше (111 млн грн) отримало підприємство "Наваль Парк" (належить Вадиму Новинському, колишньому власнику ЧСЗ, проросійському політику і екс-громадянину Росії). 23 квітня 2021 року "Чорноморський суднобудівний завод" повернув Міністерству оборони робочу конструкторську документацію (2166 документів).

Нагадаємо, 23 червня 2020 року голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будівництво корветів не в пріоритеті.

22 червня 2021 року в Одесі Україна та Велика Британія підписали Меморандум про морське партнерство, у рамках якого британці побудують вісім ракетних катерів згідно з вимогами українських ВМС: два – в Британії і шість – в Україні.

Читайте також: Британець проти українця: Який корвет поповнить ВМС

4 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Туреччина розпочала будівництво корвету типу ADA для українських ВМС.

Читайте також: Не москітний флот: Що за корвет Ada Туреччина будує для України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme