"Історична брехня нинішньої політики Кремля": Як польська влада відреагувала на скандальний твіт МЗС Росії

Польські державні структури розкритикували слова МЗС Росії, які сьогодні нагадали про "визвольний похід" Радянського Союзу на територію Польщі 1939 року

Журналіст відділу новин
"Історична брехня нинішньої політики Кре…
Фото: Pixabay

Прес-секретар МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що 1939 року мав місце не "визвольний похід", а агресія Радянського Союзу у змові з Німеччиною.

Ясіна нагадав, що невдовзі після окупації жителі цих територій стали жертвами терору з боку Радянського Союзу, передає Depo.ua із посиланням на Twitter речника МЗС.

Речник МЗС Польщі розкритикував заяву МЗС Росії про "визвольний похід" 1939 року

Розкритикували позицію МЗС Росії і в Інституті національної пам'яті Польщі, заявивши, що це є ніщо інше, як історична брехня нинішньої політики Кремля.

Нагадаємо, сьогодні, 17 вересня, МЗС Росії опублікував твіт, присвячений річниці вступу Радянського Союзу у Другу світову війну, назвавши окупацію східної Польщі "визвольним походом".

Довідка: "Пакт Молотова-Ріббентропа" – це договір між Радянським Союзом та Німеччиною, підписаний 23 серпня 1939 року у Кремлі, в присутності секретаря ЦК ВКП(б) та фактичного диктатора Радянського Союзу Йосипа Сталіна.

У цьому договорі про ненапад були таємні статті, які стосувалися розділу сфер впливу двох тоталітарних держав у Східній Європі. Зокрема, Польщу, згідно із цими статтями, планувалося розділити на дві частини, східна із яких переходила до СРСР.

Початок втілення цього плану датується 1 вересня, коли на Польщу напала націонал-соціалістична Німеччина, та 17 вересня, коли східні регіони Польщі почав окупувати комуністичний СРСР. Внаслідок цього Польща на кілька років зникла з політичної мапи світу, а Радянський Союз на захоплених територіях західної України та Білорусі почав терор, знищуючи усіх, хто не був прихильним до окупантів.

Наявність таємної частини пакту спростовувалася Радянським Союзом до кінця 80-х років. Тільки за останнього генерального секретаря ЦК КПРС Михайла Горбачова існування угоди про розділ Польщі було визнане.

А в мережі фотокопії "пакту Молотова-Ріббентропа" з'явилися 2019 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme