UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ізраїль не дозволяє країнам Балтії передати озброєння Україні, – ЗМІ

ЗМІ пишуть, що Ізраїль не дозволив передати країнам Балтії своє озброєння до України через острах погіршення відносин з Росією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ізраїль не дозволяє країнам Балтії перед…
Фото: Рixabay

Через це Латвія, Литва та Естонія мають виключити з переліку потенційної військової допомоги зброю, яка виготовлена в Ізраїлі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Breaking Defense.

Зазначається, що Ізраїль сповістив країни Балтії про заборону на постачання озброєння до України. Аналітики вважають, що таким чином країна намагається збалансувати відносини з Росією.

Йдеться про протитанкові ракетні комплекси Spike. Естонія та Литва сьогодні використовують варіант LR, а Латвія використовує різновиди зброї LR, LR2, ER та SR.

Нагадаємо, що в останні тижні США та країни Європи оголосили про передачу Україні озброєння для захисту України від можливого нападу Росії.

Зокрема, Сполучені Штати прислали уже вісім літаків зі зброєю. Також Велика Британія вирішила допомагати України і з озброєнням.

Про допомогу оголосили не тільки великі країни. Наприклад, ще у грудні Естонія заявила, що хоче надати Україні протитанкове озброєння, ракети "Джавелін" та 122-міліметрові гаубиці.

А на початку лютого Польща офіційно заявила, що передасть Україні новітні переносні зенітні ракетні комплекси Piorun (ПЗРК "Перун").

Німеччина ж пообіцяла надати лише кілька тисяч касок та військовий шпиталь.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme