Ізраїль завдав удару по Сектору Гази у відповідь на запуск ракет

Ізраїль завдав удару по позиціях ХАМАС на території Сектору Гази
 

Журналіст відділу новин
Ізраїль завдав удару по Сектору Гази у в…
Фото: Скріншот

Це сталося у відповідь на запуск двох ракет з Сектору Гази, які розірвалися в морі біля узбережжя Тель-Авіва.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета.

"Вночі ВПС Ізраїлю завдали ударів по низці цілей, включаючи комплекс з виробництва ракет ХАМАС в Хан-Юнісі, а також кілька позицій ХАМАС на кордоні сектора Газа. Це наша відповідь на вчорашній ракетний обстріл з Гази", – заявив він.

Беннет, виступаючи перед міністрами в неділю, заявив, що хоче чітко пояснити, що всі історії ХАМАС про блискавки і громи в якості причини запуску ракет, які повторюються щозими, більш не актуальні.

"Ті, хто націлюють ракети на державу Ізраїль, несуть відповідальність", – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні бойовики в Секторі Газа випустили дві ракети в напрямку Ізраїлю. Це був перший обстріл у 2022 році. Разом з тим, у попередньому, 2021-му, таких обстрілів було багато і одного разу мало не дійшло до повномасштабної війни.

Загострення між ізраїльтянами та палестинцями поновилося 8 травня 2021 роуц – тоді на Храмовій горі в Єрусалимі виникли сутички, внаслідок чого постраждали понад 200 осіб. 10 травня терористи із Сектора Гази обстріляли Ізраїль ракетами. У відповідь Ізраїль здійснив повітряний удар по об'єктах терористів у Секторі Гази й повідомив про трьох загиблих.

Пізно ввечері 11 травня палестинська терористична організація ХАМАС обстріляла із ракет столицю Ізраїлю Тель-Авів. Внаслідок обстрілів загинули дві жінки, а ще понад 90 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості, двоє з них – у важкому стані. 

Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ знищила будівлю у Секторі Гази, де розміщувалося кілька офісів ХАМАС. Жителів будівлі попередили за кілька годин, щоб ті її залишили.

22 травня Ізраїльське податкове управління оцінило прямий збиток майну від ракетних обстрілів і вандалізму під час конфлікту з палестинськими угрупованнями в суму близько 77 мільйонів доларів (250 млн шекелів).

Читайте також: Ізраїльський журналіст Леон Вургафт: Уряд морально не готовий до нової війни з арабами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme