Ізраїль знову завдав удару по Сектору Гази, знешкодили виробництво ракет

Ізраїльська армія знову атакувала Сектор Гази у відповідь на спроби бойовиків ХАМАС запустити звідти кулі із запальною сумішшю

Редактор стрічки новин
Ізраїль знову завдав удару по Сектору Га…
Фото: PalinfoAr/Twitter

Армія оборони Ізраїлю авіаударами знешкодила низку цілей в Секторі Гази.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Jerusalem Post.

Зокрема, ізраїльські військово-повітряні сили обстріляли об'єкт ХАМАС з виробництва ракет та бетонний завод в Хан-Юнісі.

Зазначається, що бетон, виготовлений на заводі, бойовики ХАМАС використовували для будівництва мережі підземних тунелів. Ці об'єкти були розташовані в центрі цивільного району в Секторі Гази, недалеко від культурних об'єктів, мечетей і об'єктів водопостачання.

Нагадаємо, загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною відбулося навесні цього року. З 10 травня тривали ракетні обстріли. Приводом для них стали кілька днів ескалації в Єрусалимі. Спершу ізраїльський суд ухвалив рішення виселити кілька мусульманських сімей зі східної частини міста, яку Палестина вважає столицею своєї частково визнаної держави.

А 10 травня, у День Єрусалима, відбулися сутички між ізраїльськими силами безпеки й мусульманами на Храмовій горі, зокрема поблизу мечеті Аль-Акса, яка відіграє важливу роль в ісламі. На цьому тлі палестинські воєнізовані угруповання почали обстріли із Сектору Гази.

Палестинська сторона повідомила щонайменше про 230 жертв обстрілів із початку загострення конфлікту, серед них 65 дітей, понад тисяча людей зазнали поранень. Ізраїль повідомляє про загибель щонайменше 12 людей зі свого боку, зокрема двох дітей.

Одинадцятиденна ескалація між Ізраїлем та Сектором Гази (наймасштабніша за останні роки) припинилася 21 травня, наступного дня після того, як влада Ізраїлю та бойовики ХАМАСу домовилися про перемир’я. Його зірвали менш як за місяць – 16 червня. З того часу ізраїльська армія завдала низку точкових ударів для знищення конкретних об'єктів бойовиків ХАМАС. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme