Кабмін не продовжив контракт з Лещенком: Відсьогодні він і ще троє осіб не є членами наглядової ради "Укрзалізниці"

Кабінет міністрів не продовжив контракт з головою наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунером і трьома членами: Сергієм Лещенком, Андреасом Матьє і Олегом Журавльовим

У документі наголошується, що компанія не має відомостей про рішення акціонера (Кабміну) Про продовження повноважень Шевки Аджунера або обрання його на новий термін.

"Відповідно, його повноваження як члена наглядової ради припинені", – йдеться в документі на сайті УЗ, пише Depo.ua.

Аналогічні рішення ухвалені по членах наглядової ради Андреасу Матьє, Сергію Лещенку та Олегу Журавльову.

документ

У наглядовій раді "Укрзалізниці" залишається Адомас Азуолас Аудіцкас – його контракт закінчується в червні 2022 року.

Нагадаємо, що Лещенко став членом наглядової ради "Укрзалізниці" у грудні 2019 року. Тоді ж на цю посаду призначили у Журавльова. Відомо, що Лещенко обирався депутатом Верховної Ради восьмого скликання від партії "Блок Петра Порошенка", а Журавльов був радником міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Зазначимо, що у червні Кабмін продовжив на три місяці їхні повноваження як членів наглядової ради компанії, оскільки контракти їхні контракти закінчилися 19 червня.

Довідка: Члени наглядової ради обираються строком на три роки. Наглядова рада – один з органів правління товариства. Вона в "Укрзалізниці" має формувати показники ефективності роботи голови та членів правління. Рада контролює правління "Укрзалізниці", подає кандидатури членів правління уряду, скасовує рішення правління та надає обов’язкові до виконання вказівки. Наглядова рада призначає керівників підрозділів внутрішнього аудиту і тд.

Вони мають право отримувати будь-яку інформацію та документацію про товариство, ініційовувати розгляд правлінням питання діяльності товариства, бути присутніми на засіданнях всіх органів товариства тощо.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme