Кабмін прирівняв низку документів у "Дії" до паперових

Кабінет міністрів прирівняв цифрові водійські права, технічний паспорт та студентський квиток у застосунку "Дія" до паперових документів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін прирівняв низку документів у "Дії…
Фото: Рixabay

Відтепер електронними версіями цих документів можуть користуватися всі громадяни України без необхідності мати при собі фізичну версію.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Дії" у Telegram.

"Україна продовжує задавати тренди діджиталізації у світі: від сьогодні цифрові водійські права, техпаспорт і студентський квиток прирівняли до паперових аналогів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нововведення набирає чинності з дня ухвалення Кабміном, тобто, сьогодні, 29 грудня.

"Режим без паперів в Україні впевнено набирає обертів. Завантажуйте додаток "Дія", генеруйте електронні документи і насолоджуйтеся перевагами діджиталізації", – додали у прес-службі.

Кабінет міністрів прирівняв цифрові водійські права, технічний паспорт та студентський квиток у застосунку "Дія" до паперових документів

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Мінцифри запустило виклики до суду через "Дію". За словами глави відомства Михайла Федорова, ця функція "Дії" дозволить українцям не пропустити судове засідання, про яке суд повідомляє звичайною поштою.

Нагадаємо, у "Дії" з першого грудня стало можливо змінити місце проживання онлайн. Оформити нове місце прописки можна буде за добу без бюрократичних процедур і відвідування держустанов.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme