Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом

Кабінет міністрів під час засідання 11 жовтня ухвалив зміни до постанови №1236, які передбачають нові обмеження на пересування громадським транспортом в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін ухвалив нові обмеження на пересув…
Фото: Pixabay

Обмеження стосуються громадських перевезень автобусами, потягами та літаками.

Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Нові правила для перевезення пасажирів – вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров’я громадян. Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їх COVID-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту", – пояснив глава відомства Віктор Ляшко. 

Зазначається, що обмеження наберуть чинності 21 жовтня. З того дня в регіонах водії, екіпаж та пасажири повинні мати:

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (або документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтої" зони);

  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини;

  • негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку "Дія";

  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Уточнюється, що нові обмеження стосуються регулярних та нерегулярних перевезень. При цьому, відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

"Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник", – додали у МОЗ.

Нагадаємо, за останніми даними Україна – третя у Європі за поширенням та добовою смертністю від COVID-19. У світі зафіксували уже 238 632 258 випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme