Кабмін урегулював дистанційну торгівлю ліками

Кабінет міністрів ухвалив постанову про електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами на засіданні 22 вересня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін урегулював дистанційну торгівлю л…
Фото: Pixabay

Зокрема МОЗ уточнив правила дистанційної торгівлі ліками та доставлення їх кінцевому споживачу.

Постанова забезпечує населення лікарськими засобами дистанційним способом, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

Зазначається, що такий вид торгівлі лікарськими засобами розповсюджений у країнах Європейського Союзу та інших державах. 

"МОЗ вживає всіх заходів, аби кожен пацієнт отримував якісні, ефективні та безпечні ліки", – прокоментував рішення Кабміну перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Він також зауважив, що ухвалені норми дозволять забезпечити чіткий та прозорий механізм контролю за діяльністю аптек.

"Ця постанова забезпечує врегулювання питання щодо забезпечення населення лікарськими засобами та супутніми товарами з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля лікарськими засобами) та доставку лікарських засобів кінцевому споживачу", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня народні депутати підтримали законопроект, який спрощує процедуру закупівлі інноваційних ліків. На думку ініціаторів законопроекту, документ дасть змогу державі закуповувати ліки з доведеною ефективністю за вигідними цінами й платити за них в тому випадку, якщо вони допомогли пацієнтові.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme