В Україні змінили термін дії CОVID-сертифікатів і ПЛР-тестів (ДОКУМЕНТ)

Кабінет міністрів України вніс зміни до CОVID-сертифікатів. Термін дії цих документів становитиме 180 діб, а ПЛР-тестів – 72 години

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні змінили термін дії CОVID-серти…
Фото: Рixabay

Таке рішення ухвалили сьогодні, 14 липня, на засіданні Кабміну, повідомляє Depo.ua

Зміни внесли до сертифікатів, які підтверджують вакцинацію від коронавірусу, негативний результат тестування або одужання від зазначеної хвороби. Зазначимо, що раніше коронавірусні сертифікати були чинними впродовж року. 

Офіційні документи, які підтверджують це рішення, опублікував також нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Із них видно, що внутрішній сертифікат вакцинації від COVID-19 діє 180 діб від дня введення останньої дози. Це ж стосується і строку дії на території України іноземного ковід-сертифікату.

Внутрішній сертифікат тестування методом ПЛР на коронавірус чинний впродовж 72 годин, починаючи від годин забору матеріалів на аналіз. Це стосується також строку дії іноземного COVID-сертифікату на території України.

Додаток до порядку денного засідання Кабміну

Додаток до порядку денного засідання Кабміну

Додаток до порядку денного засідання Кабміну

Нагадаємо, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу в Україні можна отримати у сімейного лікаря після отримання обох доз щеплення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme