Кабмін заборонив експорт паливної деревини

Кабінет міністрів України на тлі російських атак на енергосистему заборонив експортувати паливну деревину

Журналіст відділу новин
Кабмін заборонив експорт паливної дереви…
Кабмін

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Depo.ua.

Він пояснив, що заборона експорту сприятиме накопиченню паливної деревини в Україні, адже у багатьох громадах, особливо прифронтових, деревина зараз є основним ресурсом для опалення. За словами Шмигаля, російські атаки на енергосистему лише посилюють стратегічне значення цього ресурсу.

Прем'єр-міністр запевнив, що держава також продовжує працювати над збільшенням обсягів постачань у країну трансформаторів та високовольтного устаткування для швидкого відновлення енергетичної мережі.

Паливна деревина — це лісові матеріали, які використовують як паливо під час процесі приготування їжі, опалення або виробництва енергії. Йдеться про деревину, яку заготовили з основних стовбурів, гілок та інших частин дерев, а також деревину, яку використовують для виробництва деревного вугілля чи деревних пелет.

Нагадаємо, вдень 23 листопада росія знову атакувала ракетами Україну. Протиповітряна оборона збила 5 ударних дронів та 51 із приблизно 70 ракет.

Окупанти влучили по 16 об’єктах критичної інфраструктури, внаслідок цього у країні вводили екстрені вимкнення світла. Уже відновлено електроживлення всіх критичних об’єктів.

Станом на 11:00 25 листопада в усіх областях продовжують застосовувати планові чи аварійні вимкнення електрики. Крім того, по всій Україні відкрили "Пункти незламності", де можна погрітися та зарядити гаджети.

Загалом із 10 жовтня внаслідок російських ударів по об'єктах енергетики загинули 77 цивільних, ще 272 — зазнали поранень. Окупанти здійснили вже 7 масштабних ракетних атак по енергетичній інфраструктурі: 10, 11, 17 та 31 жовтня, а також 11, 15 та 23 листопада.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme