Кабмін запропонував конфіскувати понад 900 об'єктів, що належать рф

Кабінет міністрів України запропонував конфіскувати 903 об'єкти, що належать російській федерації. Уже затвердили відповідний проєкт указу президента

Журналіст відділу новин
Кабмін запропонував конфіскувати понад 9…
Кабмін

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Depo.ua.

В уряді уже сформували перелік об'єктів для конфіскації — це сотні будівель, корпоративні права, земельні ділянки та фінансові активи в Україні.

Усе майно розділили на три категорії. Перша — майно, яке належить російській державі. Друга — активи, що належать підсанкційним громадянам і компаніям із росії та третя — це активи російських банків.

На засіданні 5 серпня уряд затверджує проєкт указу президента про конфіскацію 903 об'єктів, які належать саме російській державі. 824 позиції — це майно, а 79 — корпоративні права.

"Як і обіцяли, забираємо на користь України та українського народу всі ці російські активи. Конфісковані активи конвертуються у кошти, які будуть спрямовані на нашу оборону та відновлення", — заявив Шмигаль.

Наступним кроком, на думку прем'єра, має стати конфіскація російських активів на Заході для відбудови України. Над цим уже працюють уряд та Офіс президента.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme