Як швидко позбутися прищика: Лайфхаки, що дійсно працюють

Ми можемо увесь місяць ходити з ідеально чистою шкірою, а в найвідповідальнішу мить на обличчі вискакує прищик

Журналіст стрічки новин
Як швидко позбутися прищика: Лайфхаки, щ…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Дуже складно повністю позбутися від ненависної "печатки" на обличчі за добу, але зробити прищ менш помітним – можливо. Depo.ua розповідає, як це зробити.

Лайфхаки, як швидко і безпечно позбутися прищів на обличчі

Щоб застрахувати себе від появи прищів перед важливою подією, обмежте вживання на тиждень солодкого, гострого, солоного і жирного. Ну, а якщо прищ все одно вискочив, дотримуйтесь простих порад.

Тиснути чи не тиснути?

Якщо у прищика немає білої головки, а сам він великий і болючий, ні в якому разі не тисніть його. Такі запалення, зазвичай, перестигають всередині шкіри за пару тижнів і не утворюють гнійних елементів на поверхні. А спроба його вичавити призведе до набряку і тривалого почервоніння. Такі прищі потрібно протирати двовідсотковим спиртовим розчином саліцилової кислоти 2-3 рази на день – це підсушуватиме шкіру, і прищ пройде швидше.

прищі на обличчі

Якщо ж на обличчі є пара дозрілих прищів, їх можна і навіть потрібно видавити. Для цього добре вимийте руки та обличчя з милом або гелем, оберніть пальці серветкою, і видавлюйте запалення до тих пір, поки з ранки не піде сукровиця. Обробіть ці місця тим же спиртовим розчином. Через день кірка висохне і відійде від шкіри, і обличчя знову буде чистим.

Аспірин

аспірин

Засоби, що містять ацетилсаліцилову кислоту, допомагають прибрати почервоніння. Змішайте три таблетки аспірину з однією чайною ложкою води до кашоподібного стану і нанесіть на 20 хв на прищ. Змийте теплою водою.

Зубна паста

зубна паста допомагає позбутися прищів

Метод незвичний, але ефективний. Зубна паста допоможе швидко зняти запалення з прища. Нанесіть трохи зубної пасти на прищ і змийте через 10-15 хвилин. Довше краще не тримати, тому що є ризик спалити шкіру.

Сіль

сіль допомагає позбутися прищів

Чайну ложку звичайної кухонної солі розведіть у чайній ложці води. Виріжте з серветки прямокутник потрібного розміру, змочіть в отриманому розчині і прикладіть до прища. Прямокутник повинен висохнути на шкірі. Сіль витягує воду, відповідно зніме набряк, "підсушить" прищ. Цей метод можна використовувати за 2-3 години до заходу.

Очні краплі

очні краплі допомагають позбутися прищів

Цей метод підходить для екстрених випадків. Щедро накапайте очні краплі на ватний диск і покладіть в морозилку, через хвилину дістаньте і прикладіть до прища на 5 хвилин. Очні краплі звужують капіляри і знімають видиму червоність з прища. Цей засіб діє порівняно недовго - 4-6 годин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme